Edita Righetto

Edita Righetto

„Kada dizainas virsta menu?"

Investuojant į savo gyvenimo būstą svarbu rasti pridėtinę vertę kuriantį interjero projektuotoją, kuris būtų ne tik aukšto lygio architektas, dizaineris, bet ir ekspertas, pažįstantis dizainą, žinantis pasaulinio lygio dizainerius, besidomintis meno ir dizaino istorija.

Svarbu jog jūsų aplinkoje būtų parinkti ir rekomenduoti aukštą meninę vertę turintys daiktai ir sprendimai, nes dizaino segmente labai svarbi yra išliekamoji vertė. Tai yra ilgalaikė investicija į architektūrą ir dizainą, kuri su laiku tik kyla ir niekada nenuvertėja.

Tad kaip nepasiklysti? Ir ar įmanoma numatyti sprendimus dešimtmetį į priekį?
Paskaitos metu dėstytoja:
- supažindins su svarbiausiais prekės ženklais ir autoriais, kurių dizaino elementai sukurti prieš daugelį dešimtmečių nepraranda aktualumo ir šiandien bei yra laikomi dizaino ikonomis.
- Apžvelgsite istoriškai susiklosčiusį „ MADE in ITALY “ fenomeną ir svarbiausias dizaino kūrėjų asmenybes.
- Gausite atsakymus į dažniausiai užduodamus klausimus:
1. Kas interjero dizaino objektuose sudaro jų pridėtinę vertę ir kodėl verta investuoti į tokį daiktą?
2. Ar egzistuoja interjere mados? Ar madingas interjeras yra prabanga?
3. Kuo skiriasi standartinis interjeras nuo autorinio kūrinio? Ar visada tikslinga samdyti interjero dizainerį?
4. Kaip keičiasi prabangaus būsto samprata?
5. Kada interjero projektai tampa menu, o interjero dizaineriai - kūrėjais?

Edita Righetto - interjero dizainerė, architektė, tapytoja, kuriai itin būdinga išskirtinai itališkas braižas. Jos darbuose žavi šiek tiek šelmiški ir kartu intelektualūs sprendimai, mąstymo laisvė ir aiški logika, kai kada aštrūs pasisakymai ir netradicinio kelio ieškojimai.

Architektės siekis dirbti ir kurti klientams, kurie galvoja arba gyvena „itališku stiliumi“, o jos įkurta RIGHETTO GALLERY 100 proc. atspindi Editos Righetto stilistiką – tai lengvumas, tikslumas su tam tikru netobulumo prieskoniu.